Сух шадраван ще има и на площад "България"

Краят на ремонта на пл. "Независимост" се вижда, вече озеленяват

Сух шадраван ще има и на площад "България", до бившия магазин на "Тера Нова" в центъра на Варна. Водната атракция е част от проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих във Варна". Това съобщи ръководителят на проекта арх. Десислава Борисова.

Вече се вижда и краят на ремонта на пл. "Независимост". Шадраванът там придоби новата си форма. Водната атракция в центъра на града ще бъде изградена от 3 кръга, като най-външният ще се се слива с облицовката на площада. Там ще бъде т.нар. "сух шадраван" - т.е. водата ще се излива върху плочките.

Започва подготовка и за озеленяване на ремонтираните участъци на "Независимост". Насипана е почвена смес в изградените бетонни цветарници, след стабилизиране на времето ще започне и засаждането на цветя. Вече са засадени част от декоративните дръвчета покрай алеята пред Окръжния съд.

В района са поставени стълбовете на осветлението, заедно с тези на озвучителната система на шадравана, на който вече са излети кръговете и страниците. В събота започва изграждането на кофража за хоризонталната плоча на съоръжението, допълни арх. Борисова. Тя заяви още, че е готова дъждовната канализация в частта от "Независимост" до Козирката, което позволява старта на полагането на паветата и в този участък.