Белите престилки във Варна няма да стачкуват

Животът

07-04-2015, 11:41

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Пламена Николова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лекари и пациенти излизат на протест

Лекари протестират днес символично

Варненската колегия на Българския лекарски съюз няма информация от организаторите на протеста

Варненските лекари няма да подкрепят обявения навръх професионалния им празник протест срещу орязаните болнични бюджети, за който призоваха на национално ниво от Сдружението на общинските и частните болници.

"Варненската колегия на Българския лекарски съюз няма информация от организаторите на протеста, никой не ни е потърсил за мнение или съдействие", коментира за Varnautre.bg проф. д-р Радослав Радев, шеф на съсловната организация в града. Според него нещо, което се организира без да се вземе под внимание мнението на съсловните организации и БЛС, е шарж.

"Призоваването към протест е огромна отговорност. Когато БЛС реши да прави подобно нещо ще го организира както трябва, а не в социалната мрежа. Такъв род дейности девалвира и намалява стойността на това действие. Оказва се, че по този начин всеки може да призовава за стачка. Кой ще носи отговорността за стреса на пациентите", коментира проф. Радев.

Той подчерта, че здравеопазването е консервативна система, не понася трусове, защото касае живота и здравето на хората. Според декана на Факултета по медицина думата "реформа" е вече изпразнена от съдържание. Затова той настоява промените, които предстои да се правят в законодателството, да са много внимателно и умно обмислени.