Черно море ще гони убедителна победа срещу Локо (Пд)

От лагера на "моряците" призоваха за пълен стадион за двубоя от 17 часа днес

Отборът на Черно море ще се опита да постигне добър резултат в първия мач от 1/2-финалите на турнира за Купата на Бълхгария. Двубоят с пловдивчани е днес от 17 ч. на стадион "Тича" в морската ни столица. И в двата лагера останаха доволни от жребия, който ги размина с Лудогорец и Левски.

"Моряците" са считани за фаворит, но "смърфовете", доказаха, че който ги подцени, може да си изпати жестоко. Справка - четвъртфиналните двубои с Локомотив (София), в които пловдивчани постигнаха две победи.

Преди няколко дни Черно море загуби тежко от Левски с 2:5 в среща от втората шестица в "А" група. Сега варненци ще се опитат да запазят мрежата си суха, което до голяма степен да обезсмисли реванша на "Лаута" на 29 април. Добрата новина за старши треньора Никола Спасов е завръщането след наказание на Михаил Венков. Той ще е един от тримата бранители, заедно с Мамуту Кулибали и Кирил Котев. На върха на атаката ще действа Вилиян Бижев, а по двата фланга ще играят Симеон Райков и Матиас Курьор.

От лагера на Черно море призоваха за пълен стадион за двубоя днес. "Имаме нужда от всеки един привърженик на стадиона. Предстои ни труден мач срещу добър противник, в който подкрепата на трибуните може да се окаже решаваща за изхода. Заедно с феновете можем да стигнем до финал", бяха категорични от щаба на моряците.

Насатвникът на Локо (Пд) Христо Колев не включи в групата за гостуването във Варна вратаря Йордан Господинов и острието Дани Кики. Под тепетата се говори, че Бащата се е отказал от Господинов заради слабите му изяви при загубата от Хасково (0:2), а Кики го е разочаровал с несериозното си отношение в тренировките. На вратата днес ще застане Александър Витанов. В предни позиции пък ще се разчита на Мартин Камбуров и Спас Делев.

Локомотив е стигал до финала за националната купа четири пъти, а Черно море - два пъти, но нито един от двата тима не е печелил отличието.

Купа на България, полуфинал - първи мач:

ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (3-4-2-1): Чанович, Кулибали, Котев, Венков, Стенио, Клок, Буркхард, Паланков, Райков, Курьор, Бижев

Старши треньор: Н. Спасов

ЛОКО ПД (4-2-3-1): Витанов; Р. Димитров, Сечков, Молдованов, З. Илиев; Траянов, Сандански; Дяков, Делев, Бурабия; Камбуров

Старши треньор: Х. Колев

СЪДИЯ: Таско Тасков

СТАДИОН: "Тича"

НАЧАЛО: 17 часа