5 ключа за по-безопасна храна

Животът

06-04-2015, 10:20

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

7 април – Световен ден на здравето

Световната здравна организация определи безопасността на храните като тема на Световния ден на здравето - 7 април.

С избора на тази тема се подчертава необходимостта от разпространение на здравни послания както към потребителите, така и към производителите и доставчиците на храни, като част от глобалната стратегия за намаляване тежестта на хранителните заболявания и интоксикации, предизвикани от консумирането на храни, съдържащи патогенни бактерии, вируси, паразити или химични вещества.
Като възможност за повишаване информираността на населението относно безопасността на храните и превенция на риска от хранителни заболявания, Регионална здравна инспекция – Варна предостави кратък филм със заглавие "5 ключа за по-безопасна храна".