Спортният министър: Хубаво е, че има варненци с големи сърца

ВИДЕО: "Дано да успеем поне с малко да помогнем на Живко Господинов в този тежък момент", сподели Красен Кралев

Спортният министър Красен Кралев се включи в благотворителния търг за набиране на средства за легендата на варненския футбол Живко Господинов.

"Живко Господинов е една от легендарните спортни личности на Варна. Излишно е да коментирам за неговия принос, за неговата история като футболист. Играл е в двата варненски отбора. Верно е, че направи най-силните си мачове с екипа на Спартак, но завърши кариерата си в Черно море. Беше футболист от национално значение. Игра в националния отбор на България. Силна личност и мой приятел от години, който безкрайно много уважавам. Чест ще е за мен ако успея с нещо да помогна за възстановяването му. Дано се пребори с коварната болест, която го измъчва от известно време", каза спортният министър.

Кралев си закупи фланелките на Любо Пенев и Раул Албиол. Екипът на Пенев бе този, който е носил във Валенсия преди четвърт век, а на испанеца Албиол – на сегашния му клуб Наполи. Общата сума, събрана от благотворителният търг, е 6330 лв.

"Един от добрите футболисти на България заслужава подобно отношение. Дано да успеем поне с малко да помогнем на Живко Господинов в този тежък момент. Хубаво е, че има варненци с големи сърца, които са тук и са готови да споделят усилията на организаторите да помогнат на Живко. Да е жив и здрав и дано да успее", сподели Спортният министър.