Награждават отличниците в конкурса "Възкресение Христово"

Варна Лайф

02-04-2015, 14:22

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Галаконцерт на лауреатите в конкурса "Диньо Маринов"

93 великденски яйца и 102 картички мериха хубост в надпреварата

Отличените участници в Общинския конкурс "Възкресение Христово" ще бъдат наградени на 4 март в 11 часа в Концертната зала на Младежки дом-Варна.

Конкурсът се провежда ежегодно в навечерието на светлия християнски празник Великден, а негов организатор е Общинският детски комплекс.

В настоящото издание възможност да участват имаха ученици от 1 до 12 клас със свои творби в три раздела: "Великденска картичка", "Приложно изкуство - писано яйце и великденска украса" и "Литературно творчество".

Тричленно жури оценява постъпилите 93 великденски рисувани яйца и великденска украса на 85 участници от 14 училища в Община Варна, както и 102 рисувани и колажирани картички на 96 участници.

В раздел "Литературно творчество" бяха разгледани 29 творби, а с първа награда са отличени Нина Недкова Минчева - 2 клас и Кристияна Боянова Кирилова - 9 клас.

Много и хубави са наградите, които ще получат лауреатите в конкурса. Техните творби ще бъдат експонирани в изложба-базар, подредена във фоайето на Младежкия дом в деня на награждаването, който съвпада с Лазаровден. По този повод поздрав към участниците и техните близки ще изнесат лазарките от Ансамбъл "Българче" и детска вокална група "Сребърни звънчета".