Миро оглася Икономическия тази вечер

Варна Лайф

02-04-2015, 10:09

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Миро от „Каризма“ издържа Галя в Лондон

След концерта звездата ще си говори "искрено и лично" с гостите

Един от най-успешните български поп-изпълнители Миро тази вечер ще зарадва варненските си почитатели с концерт в аулата на Икономическия университет. Събитието започва в 18 часа и се осъществява като част от съпътстващата програма на XXIV Международен музикален фестивал "Откритие 2015".

Освен че ще представи най-известните си хитове, Миро ще отговаря и на въпроси на публиката, обещават организаторите. Концертът е под надслов "Моят път след "Откритие".

"С тази съвместна инициатива с Икономическия университет искаме да припомним на публиката, че стартът на шеметната кариера на Миро беше даден точно във Варна на сцената на един от първите фестивали "Откритие" преди 22 години, заяви създателят на международния поп-фест и негов директор Доно Цветков. Миро се яви на конкурса през 1993-та, беше най-младият участник и спечели специалната награда на фондация "Стефан Воронов", спомня си основателят на "Откритие".

Две години по-късно на същия фестивал във Варна Миро единодушно е избран и от жури с председател Тончо Русев, и от публика за откритието на 1995-та. Първата награда от "Откритие" му отваря вратите към голямата сцена и към още много международни конкурси в Казахстан, Литва, Беларус, Турция.

С композиция на Доно Цветков по стихове на Камелия Кондова, Миро представя България на музикалния форум "Памукале 1997" на TPT1 интернешънъл в Памуккале Турция през 1997г. и получава награда за перспективен изпълнител, а няколко месеца по-късно и номинация на наградите "Орфей" на БНТ и НДК.

С песента на Митко Щерев "Дали не сгреших" талантливият изпълнител участва и в едно от последните издания на "Златния Орфей", където грабва сърцата на журито и е забелязан от легендата Емил Димитров. "Откритие" и Доно Цветков подкрепят Миро в записа на първите му песни и клипове. Още любопитни и малко известни подробности за музикалната кариера на Миро, за цената на славата и известността ще станат известни тази вечер.