Варна е най-добър град за живот на младите

Мисия Варна

31-03-2015, 15:15

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варна е отличена и поради победата си в надпреварата за "Европейска младежка столица"

Варна спечели приза "Най-добър град за живот на младите" в класацията на Дарик и "24 часа". Градът заслужи отличието заради решаването на проблема с липсата на места в детските градини, който дълги години измъчваше семействата с малки деца. Освен строежа и разширяването на забавачници общината залага и на ремонт на 230 детски площадки на територията на града през тази година. Морската столица се пребори за признанието и заради многото училища и университети, условията за забавление на младите хора и ниската младежка безработица. Варна е отличена и поради победата си в надпреварата за "Европейска младежка столица". Хиляди хора с младежки дух се включиха като доброволци в помощ на жителите на пострадалия от наводнение район "Аспарухово", което също е дало основание Варна да бъде обявена за Град на младите.

Титлата "Най-добър град за живеене" за 2014 година взе София. За бизнес град бе отличен Пловдив, а Асеновград - за най-красив. В читателската класация на Дарик морската столица остана шеста с актив от 7354 точки. На първо място е Русе с 44016 гласа.

В тазгодишната класация участват всички 27 областни града в страната, които са оценявани по 31 критерия, обединени в десет групи, свързани с икономиката, здравеопазването, екология, градския живот, трафик, престъпност и други. Критериите имат за цел да покажат развитието на всеки от градовете по различните показатели през годината. Досега призът „Най-добър град за живеене в България" е печелен от Бургас - 3 пъти, Варна и София по 2 пъти и веднъж от Велико Търново (през 2013 г.)Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"