Варненец поиска да се самозапали пред Агенцията по кадастър

Животът

31-03-2015, 15:20

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Ивайло Борисов

Всичко от Автора

ВИДЕО: Охранител гони полицаи и журналисти от ведомството

Мъж заплаши да се самозапали пред Агенцията по кадастър във Варна, заради липсата на друг начин да се справи с чиновниците. Причината за протеста - ведомството е взело пари за експресна поръчка на гражданина с ясното съзнание, че няма как да я изпълни в срок, който да е дори близо до "експресен". Точно в 10:30 часа Желязко Костов се появи пред териториалното звено на Агенцията по геодезия, картография и кадастър във Варна на бул. "Цар Освободител", където го очакваше засилено полицейско присъствие, заради заплахата му, че ще посегне на живота си. 

Казусът на Костов: Платил за експресна поръчка за изготвянето на скица, за да успее да се вмести в срок и да осъществи имотна сделка за 20 000 евро. Човекът "направил пътеката" до ведомството, но служилите обявили, че не могат да я изпълнят в срок. "Платил съм за експресната услуга още преди месеци. Услуга, която трябва да получа в рамките на 15 дни, а те вчера ми обясняват, че ще чакам още поне месец. А аз междувременно изпускам сделка за близо 20 000 евро", разказа Костов.

При пристигането на недоволния гражданин униформените го посрещнаха още отдалече и след разговор с него, заедно влязоха в сградата на Кадастъра.

При появата на полиция и журналисти някои от служителките на гишетата буквално избягаха. Малко след това, друга от тях започна да обяснява за сроковете по казуса на Желязко Костов и го помоли да изчака. 

(Вижте след третата минута появата и думите на охранителя)

Междувременно се появи охранител, който разгневен се обърна към журналистите защо са вътре и попитали ли са дали могат да влязат, след което помоли да напуснат, с уточнението, че нямали право да снимат и да записват в държавно учреждение. 

Няколко минути по-късно, вече в коридора на учреждението, въпросният охранител се появи, за да съобщи, че от всички присъстващи журналисти, само репортер на БНТ и то без камера и без микрофон може да влезе в кабинета на шефката на кадастъра - Красимира Божкова, след което затвори вратата. При повторната му поява репортерът на Varnautre.bg се легитимира по същия начин като колегата от БНТ и поиска да влезе при Красимира Божкова, за да коментира и тя, в качеството си на оглавяващ ведомството, казуса на Желязко Костов. "Съжалявам, но разпореждането е само за репортера от БНТ", отсече охранителят. 

Потърсена вече по телефона шефката на Кадастъра Красимира Божкова отказа да коментира и препрати към пресцентъра на МРРБ, на чието подчинение е ведомството.

Самият казус, който стана повод за суматохата в Агенцията по кадастър, остана без официален коментар. 

Вижте какво обясни една от служителките на Кадастъра на Желязко Костов: