На пазар: Падна цената на тиквичките и патладжана

Пиперът поскъпна с лев, крушите с два

Картофите поевтиняват в сезона на бирата. 0,70 лв. за килограм е цената им на Централния варненски пазар. Най-скъпо - по 1,30 лв. килото вървят картофите на "Чаталджа".

Висока и през тази седмица е цената на зелето, което върви между 1,50 лв. и 2,50 лв. за килограм, в зависимост от това дали е родно производство или внос. Шопската салата, зелената салата и тараторът излизат почти на една цена.

Драстична разлика в цената на доматите се наблюдава в началото на седмицата по пазарите в града. Докато на Централния пазар вървят по 2,20 лв., то цената им във "Владиславово" стига до 4,20 лв. за килограм. Цената на краставиците варира между 1,60 и 3 лв. за килограм. Зелената салата е на цена между 0,80 лв. и 1 лв. за брой, репичките са с цена 0,80 лв. за връзка, а пресният лук се търгува по 0,50 лв.

Цената на патладжана тази седмица е с лев по-ниска и сега той върви по 4 лв. С лев е паднала и цената на тиквичките, които се продават за 3 лева на кило. С лечве нагоре този път е скочила цената на пипера, който струва 5 лева за килограм по повечето варненски пазари.

От щандовете с плодове най-привлекателни са тези с ябълки и портокали, тъй като цената им и тази седмица е най-достъпна. Те се търгуват между 1 лв. и 1,20 лв. за килограм. Малко по-скъпо върви кивито, за 1,80 лв., следвано от лимоните за 2,20 лв. на кило и бананите, които упорито държат цена между 2,80 лв. и 3 лв.

На рибния пазар почти нищо ново, цацата все така е на цена 2 лева, скумрията на 5 лв., хекът на 6,50 лв., шаранът на 7,50 лв., сафридът струва 8 лева за кило, а чернокопът, паламудът и акулата вървят по 10 лева за килограм. Сьомгата и калканът остават най-скъпият деликатес с цени съответно от 20 и 30 лева на кило.

Вижте подробно цените - кликнете върху таблицата за по-голям размер

Разсад

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Други стоки

Рибата на борсата на Централния пазар