Заплашиха с убийство две жени в Дъбравино

Стопанин спипа крадец в дома си и го заключи

33-годишна жена от Долни чифлик е подала сигнал в полицията в четвъртък, че криминално проявен мъж заплашва нея и сестра и с убийство.

36-годишният агресор с инициали А.М. също е от Долни чифлик. Заканите си към двете сестри той отправил пред частен дом на ул. "Покой" в Дъбравино. Лицето е задържано за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

От полицията съобщиха, че са задържани и двама крадци. 20-годишният Ю.С. от Девня, осъждан, е задигнал четирижилен електрически проводник от базата на частна фирма в гр. Девня. По-късно е бил открит и прибран в ареста.

По-интересен е вторият случай, при който крадец в частен дом беше спипан от стопанина и заключен до пристигането на полицаите. На 26 март около 11:15 часа 49-годишният Д.Д. влиза през отключена врата в частен дом в местност "Свети Никола" край Варна. Докато прибирал скромните 8 лева от намерения мъжки портфейл, собственикът го хваща на местопрестъплението и го оставя "под домашен арест", докато дойде патрулката. След това крадецът е прехвърлен в ареста за 24 часа. По случая у образувано бързо полицейско производство.