Орела: Има интерес от бизнесмени да издържат клуба

ВИДЕО: "Последният одит, представен от СК Спартак АД, е за 11 млн.лева", каза още Атанас Атанасов

Бившият треньор на Спартак Варна Атанасов Атанасов обави, че вече се е появил интерес на бизнесмени и фирми за издръжка към бъдещия клуб, но по-конкретни неща ще бъдат разкрити, след като стане ясна структурата.

"На първо време планираме да се издържаме от няколко фирми чрез рекламни договори. От феновете не е редно да вземаме пари, тъй като виждате какво стана с Локомотив (Пд). За нас подкрепата на фен, ще означава да дойде на стадиона и да си купи билет за мача. Иначе в новия УС ще има двама представители на феновете, които ще бъдат информирани как се управлява клуба", каза Атанасов.

Атанасов разкри и колко пари трябва да плати Община Варна на Спортен комплекс (СК) Спартак АД, за да върне земите на клуба.
"Последният одит, представен от СК Спартак АД, е за 11 млн.лева. Това означава, че ако общината иска да върне земите на клуба, трябва да плати тази сума. Как става така обаче, че в последните години СК Спартак АД е само на минус, а сега представя такава сума за подобрение или вложения в базата. Именно поради тази причина кметът е разпоредил нов независим одит“, заяви Атанасов. Той уточни, че през последните години договорът за СК Спартак АД е бил преправян 6 пъти. „В началото СК Спартак АД бе създаден, за да издържа Спартак 1918, а сега се оказва, че никъде не фигурира точка за издръжка или подпомагане на клуба“, уточни бившият треньор на отбора.

Той за пореден път напомни, че договорът за Спортния комплекс не юридически не може да бъде развален.

ВИДЕО: