Димитър Димитров: Трудно взех решение да откажа на Черно море

Спорт

25-03-2015, 16:52

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Паланков: Головете ще влязат в най-важните мачове

Вратар на Черно море с контузия

Черно море ще елиминира Локомотив (Пд) и ще играе на финал за купата на България, смята Херо

Доказаният специалист Димитър Димитров-Херо за първи път призна официално, че миналото лято е получил оферта от Черно море. На бургазлията е било предложено да смени на поста Гонзо, който се завърна на „Георги Аспарухов“.

„Трудно взех решение да откажа на Черно море, защото това е сериозен клуб със сериозен собственик, който е осигурил всички необходими условия за правене на футбол. Но в интерес на истината, в рамките на един месец през миналото лято аз отклоних общо три оферти от наши отбори. Другите две бяха на Ботев (Пд) и Левски“, каза за „Народно дело“ Херо. Последният уточни, че единствената причина да не приеме нито едно от предложенията е бил Черноморец: „Имаше вариант нещата в клуба да се стабилизират, търсехме усилено спонсори и аз се чувствах морално отговорен към отбора. В Бургас ме задържаха също и семейни ангажименти.“

Димитър Димитров се надява, че през лятото ще се завърне на пейката, като не изключва варианта това да стане в България. „Сърбят ме ръцете за работа, но още е рано да коментирам нещо конкретно. Пред мен не стои въпросът на всяка цена да изляза зад граница, мога да поема и български тим“, завърши Херо.

Вижда "моряците" на финал за купата
Убеден, че Черно море ще елиминира Локомотив (Пд) и ще играе на финал за купата на България, е Димитър Димитров-Херо.

„Варненци имат по-хомогенен състав и разполагат с по-равностойна резервна скамейка. В Локо имат финансови проблеми, а там, където се появят такива, винаги се създава напрежение. Освен това пловдивчани още не са спокойни за мястото си в елита и ще насочат усилията си предимно към борбата за оцеляване“, каза за „Народно дело“ Херо. Последният смята, че по отборен потенциал и качества на футболистите си Черно море отстъпва само на Лудогорец в България.

„Малко шанс не достигна на варненци да влязат в топ 6, но когато силите на няколко отбора са изравнени, е важно да имаше и спортно щастие“, коментира Димитров. Той съжалява, че заради здравословни проблеми Божилов е отпаднал от сметките на Ивайло Петев за националния тим. „В Бургас брояха Божилов за мой футболен син, но в него има много футбол и логично получаваше доверието ми. Много жалко, че точно когато го забеляза новият селекционер, травмите го спряха за държавния тим. Пожелавам на Георги да е здрав, защото когато е пълноценен, неговото присъствие на терена ще се отразява и положително на отбора му“, допълни Димитров.