Влагата в Двореца образува сталактити

Нов капан в конструкцията на Спортна зала

Нова изненада поднесе ремонта на Спортна зала, който се извършва в момента там. Оказа се, че новото тяло, строено през 80-те години, в което се намират търговския център и зали "Младост" е конструктивно закачено за основното здание, в което зала "Конгресна". Подобно контруктивно решение е в нарушение на действащите дори през 80-те години закони, които също не са допускали "закачането" на една сграда за друга. Странното и опасно решение отпреди 30 години е останало незабелязано от проектантите на сегашния ремонт. Те също така бяха пропуснали и други несъответствия между проекта за строителството на Двореца на културата и спорта и реалното му изпълнение.

"За щастие откриваме тези пробелми сега. Ако не бяхме започнали ремонта тези проблеми - изгнилата армтура, изронения цимент, подпочвените води и течовете и конструктивните грешки, след 3-4 години те щяха да доведат до необратими последици за символа на Варна. Сега имаме възможност да ги отсраним", коментира за Varnautre.bg шефът на Двореца Минко Христов. 

Поредните поражения от влагата лъснаха вчера, когато бе премахната облицовката на стоманената конструкция, която свързва зала "Конгресна" със зала 20. Там, където ще бъде новият пресцентър, течове са разяли метала. Влагата се просмуква навсякъде в зала "Конгресна" - в подземията, на игрището и на покрива. На места е образувала сталактити.

Иначе капацитетът на съблекалните към зала "Конгресна" вече е двойно увеличен. Изградени са металните конструкции, ВиК и ел инсталацията. Предстои поставянето на гипсокартона, а след това и на санитарната керамика.