Най-богатата жена с доход от 4,6 млн.

Парите

23-03-2015, 07:20

Снимка:

pixabay

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Софиянец продаде за 7,3 млн. лв. дяловете си в търговско дружество

7,5 млн. лв. облагаем доход е декларирал в годишната си данъчна декларация 36-годишен столичанин. Основната част от приходите му е от продажба на дялове в търговско дружество - 7,3 млн. лв., останалите му доходи от близо 200 хил. лв. са от заплата. Към 19 март 2015 г. 32 души са декларирали доходи от над 1 млн. лв., обявиха от НАП. Сред тези 32-ма заможни българи има 6 жени. Като най-богатата жена е обявила доходи от 4,6 млн. лв. в годишната си данъчна декларация. Тя също е от София, на 58 години е, и се нарежда на 5-о място в общата класация на най-заможните българи, които вече са обявили доходите си. Жената е спечелила парите си от упражняване на патентна дейност.

В Топ 5 на хората с най-високи доходи влизат българи, които са изкарали между 4,6 млн. и 7,5 млн. лв. през миналата година. До момента в НАП са подадени 120 000 декларации за облагане на доходите, като близо една трета от тях са изпратени по интернет - с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис. ПИК се взима от офиса на НАП по постоянен адрес. Общият облагаем доход на тези 120 хил. души (доходите им след платени осигуровки) е над 1 млрд. лв. От НАП очакват в оставащите 40 дни до 30 април над 350 000 души да подадат данъчните си декларации. През тази година отстъпката от 5% от данъка върху доходите се ползва, ако декларацията е подадена онлайн до 31 март, гражданинът няма никакви неплатени публични задължения и дължимата сума е преведена по сметката на НАП до 30 април. Видеоръководства за попълване на декларацията за доходите на гражданите може да се видят в Youtube канала на НАП.

$19,5 млн., за да паркирате колата си на 14-ия етаж

19,5 млн. долара трябва да платите, ако искате да паркирате колата си на 14-ия етаж в луксозна сграда в Манхатън. За продажба е обявен апартамент с две необичайни екстри - асансьор, който отвежда колата на собственика до гараж с изглед към града, и скрито стъклено стълбище, което води до няколко тайни спални. За да се стигне до апартамента, се влиза в таен гараж. Когато се стигне до 14-ия етаж, вратата на асансьора се отваря и колата влиза в гараж от стъкло с гледка към "Емпайър стейт билдинг".