Един паркира по средата на пътя, друг троши плочки на тротоара

Джип се качи до оградата на детска площадка

Поредни примери за нагло паркиране изпратиха читатели на Varnautre.bg. Според статистиката досега, спирането по средата на пътя, почти върху пешеходната пътека е тотален хит тази седмица.

Случаят е от вчера, сутринта, на ул."Д-р Пискюлиев", кръстовище с ул."Неофит Бозвели", на метри от ОУ "Цар Симеон". Три коли са паркирали по средата на платното, а автомобилът с ямболска регистрация е на косъм от пешеходната пътека. Как учениците и родителите пресичат тук и как колите заобикалят паркиралите возила, само можем да гадаем.
Проблемът с неправилното паркиране около ОУ"Цар Симеон" е доста сериозен. На съседната пешеходната пътека, в петък сутрин, е заснет и още един нарушител, който също е паркирал на платното, почти върху пешеходната пътека.


Третият пример за неспазване на правилата е от улица "Добри Войников". Наша читателка е заснела "Мицубиши", което редовно спира върху тротоара, както и "Фиат", който обаче е качил само едната гума върху плочките.


Наглеци има и на ул."Генерал Паренсов" 6. В четвъртък следобед джип се е паркирал на половин метър от оградата на детската площадка. Тротоарът там за сега все изглежда почти като нов.

Още снимки от днес:  Един от редовно паркиращите върху тротоара срещу х-л "Графит", пише наша читателка във Фейсбук.

Сигналите буквално валят днес. Ето още един вече наистина фрапиращ случай на "царски" паркирал върху две пешеходни пътеки  - на кръстовището над училище "Васил Друмев".