Хванаха най-известния в интернет крадец

53-годишният мъж, добил популярност от охранителните камери, е гастрольор от Нови Пазар

Мъжът, който в рамките на няколко дни два пъти беше уловен от охранителни камери как обира обществени сгради във Варна, е заловен. Апашът, сдобил с прозвището най-известния крадец в интернет, е задържан вчера, съобщиха от полицията. 

Серийният крадец е на 53-години, родом от село Стоян Михайловски и живее в Нови пазар, и е многократно осъждан. Той редовно гастролирал във Варна, за да задига вещи и пари от обществени сгради. Мъжът влизал в офиси и ако в тях има хора любезно се извинявал, и напускал, под претекст, че търси друг адрес. 

Първи публично от него изпищяха хора от медицински център на ул. "Констанин Доганов" в кв. "Погребите", откъдето крадецът изнесе мъжка чантичка с пари и документи от един от кабинетите в лечебното заведение. Пострадалите публикуваха видео на кражбата. След тях "изгоря" и ресторант на ул. "Цар Иван Шишман", откъдето бандитът задигна техника. Собствениците на ресторанта, също публикуваха кадри от охранителната камера, на които се вижда кражбата. 

По случая с крадеца с инициали С.Б. има образувано досъдебно производство. Към този момент обаче то е само за кражбата от медицинския център, уточниха за Varnautre.bg от полицията. В мъжката чантичка, която апашът изнесе е имало 1500 лв. и лични документи. Най-известният крадец в интернет е задържан за срок до 24 часа.

Вижте още за набезите на крадеца, станал известен в интернет

Камера засне крадец във Варна, който го разпознае получава награда

Камера пак улови крадеца, който вършее из обществени сгради във Варна