Студенти ни учат как да си мием зъбите

Мисия Варна

19-03-2015, 14:57

Снимка:

© Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца с развалени зъби – грешка на родителите

Протези без пари за "зъбни инвалиди" ?

Безплатни прегледи в Медицинския университет петък и събота

Световният ден на оралното здраве ще отбележат варненските студенти по дентална медицина. Той се почита всяка година на 20 март. Това е международен ден, на който се отчитат ползите от добрата орална хигиена и важността от поддържането й. Във връзка с това за втора поредна година на територията на град Варна Асоциацията на студентите по дентална медицина - Варна, съвместно с Факултета по дентална медицина, Студентски съвет към Медицински университет Варна, АСМБ и АСФВ ще организират информационно-профилактична кампания под мотото "Усмивка за цял живот"

В рамките на информационния етап от кампанията на 19 март от 17:00 ч. в Мол Варна и в Медицинския унверситет и на 20 март от 16:00 ч. в Мол Варна и във Факултета по дентална медицина студентите ще раздават информационни брошури, ще провеждат блиц анкети, а специални подаръци ще очакват всички анкетирани. Бъдещите дентални медици ще демонстрират върху специални модели и правилната техника за миене на зъби.

Безплатни профилактични прегледи във Факултета по дентална медицина ще се проведат в петък от 16 до 19 часа и събота от 11:00 до 13:00 ч. в рамките на Дните на отворени врати на МУ-Варна.