Геша: Невъзможно е договорът за СК Спартак АД да се прекрати

Ако се мисли трезво, вариантите да избегне Спартак забвение, са два

Георги Иванов-Геша е вторият бивш треньор на Спартак 1918, който се съгласи да изрази мнение как е възможно клубът да изплува от дъното.

Предоставяме ви позицията на Геша:

"Още през есента на 2013-та прогнозирах края на Спартак, тъй като се управляваше зле, а знаете, че рибата се вмирисва от главата. Не се радвам обаче, че познах.

И до ден днешен в Спартак така и не са намерили правилната формула за управление на клуба. В момента ябълката на раздора е Спортен комплекс (СК) Спартак АД и заради него се води война. Много хора искат да се развали или прекрати договорът за СК Спартак АД, но според достоверна информация юридически това е невъзможно.

Ако се мисли трезво, вариантите да избегне Спартак забвение, са два:
Първият е чрез цивилизован обществен натиск или диалог с хората в СК Спартак АД, те да бъдат убедени да дават пари на клуба. Защото това бе техен ангажимент до 2010-а, преди ПФК Спартак АД да се обяви в несъстоятелност. След това се роди нов Спартак 1918 и нещата се промениха.

Вторият вариант е чрез пряка намеса на общината, както стана с базите в Бургас. Община Варна изкупува дяловете на СК Спартак АД и след това преценява на кой да отдаде клубните земи за стопанисване срещу единствения ангажимент да издържа Спартак."