Без екстремното каране на шествието на Мото сезон 2015

Началото на Мото сезон 2015 ще бъде дадено на 28-ми март в 10 часа пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично".

С 40 км/ч ще се движат участниците в шествието на Мото сезон 2015 във Варна, което ще се проведе на 28-ми март в морската столица. Това е едно от правилата за участие, съобщават организаторите.

Предвижда се още: полицейската кола и моторите в началото да не се изпреварват; колоната да се движи стегнато; специално подготвени мотористи, даващи отцепление по кръстовищата, да се пропускат по време на движение с предимство. Те ще бъдат означени с жълти сигнални жилетки.

Забранява се: екстремното каране (вдигане на мотора на предна или задна гума, рязко спиране и ускоряване, движение с по-висока от обявената скорост, пиленето на гуми); изоставането след "затварящата" полицейска кола в края на колоната; напускането на колоната по време на нейното движение.Предвидена е вътрешна охрана, която ще е лесно разпознаваема. Нейните разпоредби трябва стриктно да се спазват - по време на събирането на мотористите, както и по време на движение на колоната.След края на шествието всеки е свободен да си тръгне, съобразявайки се със Закона за движение по пътищата, посочват още организаторите.Началото на Мото сезон 2015 ще бъде дадено на 28-ми март в 10 часа пред Катедралния храм "Св. Успение Богородично". На същото място час по-късно е предвиден концерт на рокаджията Тома, победител във втория сезон на музикалното шоу "Мюзик айдъл".В 13 часа от Катедралата стартира мото обиколката на града, която ще мине по бул. "Мария Луиза" и "Осми Приморски полк", след което рокерите ще завият на подлеза при "Почивка" и продължават по бул. "В. Левски", бул. "Сливница", ул. "Акад. Андрей Сахаров" и по бул. "Владислав Варненчик", за да се върнат при първоначалния си пункт.