Пиян с 2,24 промила помете коли на паркинг

Удариха пешеходка, пресичала неправилно

Пиян шофьор от Аксаково блъсна с "Рено" паркирани коли пред блок в ж.к. "Надежда". По-късно около 22 часа на ул. "Петрова нива" е задържан и злосторника - 51-годишният С.С. След проверка е установено, че управлява автомобила си с 2,24 промила алкохол в издишния въздух. На водача е издаден талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба. Задържан е до изтрезняване в участъка.

Ден по-рано полицаите задържаха още един джигит. Около 17 часа на 13 март при извършената полицейска проверка на автомобил "Рено" с водач Н.Т. на 30 години от Варна става ясно, че шофьорът няма книжка и кара пиян. Проверка установява концентрация от 1,34 промила в издишания въздух. На водача е издаден талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Като "пияни" се движат понякога и пешеходците. Разсеяна млада дама решила да пресече където и харесва пътното платно в кв. "Владиславово". "Фолксваген" не успява да набие спирачки и връхлетял върху 28-годишната жена, която се е отървала с контузен крак и уплаха.

На 14 март около 19 часа във Варна, на кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Отец Паисий", водачът на софисйки водач на "БМВ", при маневра за завой на ляво в посока бул. "Цар Освободител", блъска "Тойота". Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от втория автомобил, жена на 44 години, която получава контузия на глава, прегледана и освободена, без опасност за живота.