Питат варненци къде да бъдат насочени европейските средства

Парите

16-03-2015, 10:35

Снимка:

VarnaUtre.bg/архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Всеки желаещ да участва може да сподели предложения за създаване и обновяване на инфраструктура като попълни специална анкета

От днес до 9 май Областният информационен център ще проведе информационна кампания във Варненска област от националната инициатива "Да създадем ЗАЕДНО България 2020". Тя цели да популяризира възможностите за европейско финансиране от оперативните програми в България през програмния период 2014-2020г.

В рамките на първата фаза на кампанията от днес Областният информационен център - Варна стартира допитване до гражданите от областта какво искат да бъде променено с европейски средства в населеното място, в което живеят.

Всеки желаещ да участва може да сподели предложения за създаване и обновяване на социална, образователна, културна, спортна, бизнес инфраструктура или услуги като попълни специална анкета.Проучването ще обхване всички общини на Варненска област. За целта Областният информационен център организира изнесени приемни във всяка от 12-те общини в областта и допитване чрез електронна поща.

За Варненска област анкетна карта се предоставя от ОИЦ Варна на място или по електронен път. Документът може да се изтегли също от подсекцията на ОИЦ в страницата на община Варна или от единния портал за еврофондовете eufunds.bg. Попълнените анкети могат да се изпращат на e-mail: [email protected] или да се оставят на място в офиса на ОИЦ-Варна на площад "Св. Св. Кирил и Методий" 2(Козирката) във Варна.

Всеки участник в проучването, който донесе попълнена анкета на място, ще получи подарък от екипа на центъра.

Резултатите от проучването ще бъдат обобщени и на тяхна база ще се изготви "карта" с предложените от гражданите и администрациите проектни идеи за Варненска област, които могат да бъдат реализирани с европейски средства през програмния период 2014-2020г. Данните и проектните идеи за всяка община с информация как могат да бъдат финансирани най-често срещаните предложения ще бъдат представени по време на втора серия информационни срещи в общините от Варненска област в навечерието на Деня на Европа. Инициативата ще бъде закрита с празничен концерт и теглене на томбола с награди."Да създадем ЗАЕДНО България 2020" е обща национална инициатива на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на възможностите за европейско финансиране в страната.