Вярата умира без дела!

Отворено писмо до Христо Кирчев

След като преди месец публикувахме обръщение на зам.-председателя на СДС Желез Железов по повод случващото се в синята партия във Варна, сега е ред на отвореното писмо на областния секретар Юрий Колев до бившия кмет Христо Кирчев. То е в отговор на пресконференцията, на която в четвъртък беше поискана остаката на новия лидер на СДС-Варна Янко Станев.

Приятелю Христо, само ти напомням, че СДС се намира на бул. „Княз Борис” 46, а не в сградата на Радио „Варна” или в кафенета, където си водиш задкулисните разговори с хора, които не са в СДС отдавна. Много отдавна.

Не ни пускай по пистата главния си лейтенант Краси Ангелов, защото ми мирише на спомена за 18-годишната присъда по най-голямото дело за корупция в историята на Община Варна, чийто кмет тогава беше ти. Патронът на изгорелия Чолаков бе Краси Ангелов, но ти го назначи и е смешно да твърдиш, че нищо не си знаел и си чиста вода ненапита. Както винаги някой друг ти е виновен.

Сигурно не си знаел и за далаверите с горивата, или си забравил колко служебни паспорта си издал (имаше кметове, които лежаха в затвора за десетки пъти по-малко издадени незаконно служебни паспорта).Времето си минава, но хората помнят.

Не позволявай да лаят по СДС хората, които ти градиха „икономическата политика” и в чиито автобиографии присъства и побой заради изчезнали пари от изборната каса на ПП „Либерален алианс”. Варненци помнят, че по време на изборите през 2001 г., Ангелов бе втори човек в ПП „Либерален алианс” и тогава от изборната каса изчезнаха над 100 000 лв. Където мирише на пари там е и Краси Ангелов.

Приятелю Христо, ти не си лош човек, но си кажи какво искаш от СДС. Не ти ли подари СДС два мандата кмет и два мандата депутат. Защо тогава чрез своите лейтенанти се опитваш да заграждаш с бодлива тел СДС? Ти в СДС ли си? Защо не идваш на заседанията на СДС, ами заговорничиш срещу СДС? Кого обслужваш? Кликата на Добрин Митев ли? Нали не си забравил как ти помогнахме и стана кмет на изборите през 1995г. След тях се оказа че си имал много приятели .

Къде са те сега? А къде са хората, с които работи в Община Варна? И колко от тях останаха в СДС?

Смяташ ли, че още имаш да си прихващаш нещо от СДС? Хора, които фалираха СДС, сега реват, за да спасяват собствените си активи. СДС е окрадено! Ние не се занимаваме с крадци, които са напуснали СДС и са си основали партии, а си говорим с тези, които работят за СДС.

СДС не иска молитва, а мотика! СДС е носене на отговорност и ако можеш - работиш, ако не - си отиваш. От 25 години работя за СДС и никога не съм го предавал. Времето показва кой къде е, какъв е и какво е направил. То е най–добрият съдник за всички нас.


С уважение,
Юрий Колев – член на СДС Варна от 17 април 1990 г. и областен секретар от 2004 г.