Камера на КАТ улови джигит със 115 км/ч по пътя за Златните

Крими

11-03-2015, 22:48

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

24 часа контрол на скоростта

Най-малко двама на месец умират по пътищата във Варненско

ВИДЕО: 58 са нарушителите във Варна, хванати да карат с превишена скорост в светлата част на днешния ден

Джигит закова 115 км/ч по пътя за Златни пясъци днес във Варна. За негово нещастие обаче, е бил уловен от мобилните камери на КАТ по време на днешната специализирана полицейска операция "24 часа контрол на скоростта", която се провежда на територията на цялата страна от 6 часа на 11 март до 6 часа на следващия ден. Това разказа Ясен Жеков - полицейски инспектор в сектор "Пътна полиция" - Варна. Общо 58 са нарушителите, които радарите са изловили в светлата част на днешния ден. Всички те ще бъдат установени, чрез видеозаписите от мобилните камери и ще получат "честитки" по пощата. 

"Издирват се собствениците на автомобилите, ако те посочат друг водач, който е управлявал в момента, се санкционира него", обясни инспектор Жеков. Полицейската хайка продължава и през нощта, когато полицията използва инфраред камера, която успява да заснеме номерата на джигитите и в тъмното. 

В продължение на 24 часа катаджиите покриват 21 пункта във Варна, като екипите се местят през няколко часа. Водачите каращи с превишена скорост не се спират, а нарушението им се записва на видеоклип, който се пази в електронните системи на полицията. На базата на него на шофьорите-бързаци се съставят фишове или актове. 

"Тъй като специализираната операция беше анонсирана широко от медиите, шофьорите карат много по-разумно", посочи инспектор Жеков. На територията на Варненската област днес няма нито едно тежко пътно-транспортно произшествие. Във Варна има 15 леки инцидента, но само с малки материални щети", посочи още той. По думите му специализираната операция има за цел именно превенция. Когато шофьорите знаят, че има акция карат много по-разумно. 

Първият шофьор, карал с превишена скорост след началото на нощните проверки днес, беше засечен малко след 20 часа на бул. "Владислав Варненчик" близко до спирка "Родина". Радарът показа 70 км/час при разрешени 40, а инфрачервената камера записа регистрационния номер на колата. Според инспектор Жечев шофьорите във Варна си позволяват да настъпват газта по всички булеварди, но най-често се вдигали скоростта по бул. "Цар Освободител". 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Областната дирекция на полицията във Варна разполага с една инфрачервена камера, която се използва основно на територията на града. Тя е част от мобилната система за контрол на правилата за движение по пътищата. Ето какво разказа още за системата инспектор Ясен Жеков 

ВИДЕО