Фотографи помагат на недоносени деца

Варна Лайф

11-03-2015, 13:57

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Цялата сума от продажбите ще бъде предоставена на неправителствената организация

Благотворителна изложба под наслов "Една шепа живот" организира Фотографски център "Sea Blue". Авторите Йоана Гостева и Емма Любенова представят общо 13 цветни фотографии, вдъхновени от идеята за подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства. Цялата сума от продажбите ще бъде предоставена на неправителствената организация "Нашите недоносени деца". Всеки желаещ да дари средства може да го направи и чрез поставената във Фотографския център кутия за целия период на изложбата – до 1 април.

Откриването на изложбата ще бъде на 13 март, от 18:00 часа на ул. "Иван Аксаков" 39.

За авторите

Йоана Гостева и Емма Любенова са сред най-креативните възпитаници на фотографа Радостина Вълчанова, завършили успешно фотографския курс на Сдружение за култура "Морско синьо" и участвали многократно със свои творби в благотворителни събития.

Йоана Гостева е на 21 години, от Варна. В момента е студентка по фотография в НБУ. Портретната фотография е нейното предпочитано поле за изява. Първата ѝ самостоятелна изложба беше преди три години в Арт салона на Радио Варна. Йоана има успешни участия в общи изложби и фотографски конкурси в страната.

Емма Любенова снима сериозно от 2013 година. Занимава се с детска фотография в собственото си студио. Жанровете, в които намира вдъхновение, са "пейзаж" и "портрет". Присърце са ѝ благотворителните изяви, свързани с деца.

За фондацията

Фондация "Нашите недоносени деца" е първата неправителствена организация, създадена в подкрепа на българските недоносени деца и техните семейства.

Организацията е учредена през 2012 година от три майки, сблъскали се с проблема "преждевременно раждане". Екипът на фондацията има за цел да предоставя пълна информация и подкрепа за родителите на недоносени деца, а също така да осигури чрез благотворителни инициативи съвременна апаратура, необходима за обгрижването на деца, родени в критично състояние. До момента фондацията е дарила апаратура и консумативи на над 30 отделения в страната.