Търновци искат референдум за смъртното наказание

Крими

11-03-2015, 07:04

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Събират подписка за референдум за връщане на смъртното наказание

Новата министърка на вътрешните работи Румяна Бъчварова да провери кой от полицейските издирвачи не си е свършил работата и има вина, че убиецът на 23-годишната студентка Вероника Здравкова е на свобода. За това настояха граждани на Велико Търново на импровизиран митинг вчера. Рецидивистът Илиян Здравков имал влязла в сила присъда от 29 януари, но не влязъл в затвора, а се укрил от властите. "Потресени сме от жестоката драма. Ако този човек беше заловен и заключен в килия, сега Вероника щеше да е жива", коментираха те.

"Убиецът сам каза пред съда, че не се е крил. Просто никой не го е търсил", недоволстват гражданите. Те настояват още да се създаде общинска полиция, за която са нужни между 400 000 и 600 000 лева. А инициативен комитет начело с енергетика Петко Ганчев събира подписка за референдум за връщане на смъртното наказание. "Няма защо да храним такива изверги в затвора, страната ни е бедна и без това", разсъждават неговите съмишленици.

Шефът на полицията във Велико Търново Илиян Личев се оправда, че опасният престъпник е бил търсен при близки и роднини, но не бил открит. Вероника бе зверски убита на 28 февруари край жп гарата във Велико Търново. Престъпникът я насякъл с тесла само за да я ограби. Трупът изхвърлил във водите на Янтра.