Студентка влезе в козметичен салон, излезе с условна

Крими

10-03-2015, 16:36

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Докато си записвала час за козметик, крадлата чула звън на мобилен апарат от дамската чанта и решила да отнеме чуждия телефон.

Районен съд – Варна наложи условно наказание на студентка за извършена от нея кражба при повторност. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 23-годишната М. Николова бе осъдена на 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с 3 години изпитателен срок.

На 6 юни миналата година подсъдимата влязла във фризьорски салон на ул."Дебър" във Варна и забелязала, че клиентка на един от стилистите е оставила чантата си на дивана за посетители. Докато си записвала час за козметик, подсъдимата чула звън на мобилен апарат от дамската чанта и решила да отнеме чуждия телефон. Под предлог, че ще разглежда каталози за боя, 23-годишната девойка седнала на дивана в непосредствена близост до чантата на клиентката, като започнала да води разговор с персонала и дори с потърпевшата жена. Незабелязано подсъдимата успяла да вземе телефона, след което незабавно напуснала салона. Минути по-късно девойката оставила в заложна къща откраднатия телефон, който впоследствие бил продаден на трето лице. Отнетата вещ е оценена на стойност 215 лв.

Николова има предходна съдимост като през 2011 г. й е било налагано наказание "пробация" за сходна кражба на дамски портмонета. Към момента на сключване на споразумението нанесените имуществени щети са възстановени на собственичката им. Съдебният акт е окончателен.