Черноморският клъстър нищи зелената енергия в Австрия

Новините

09-03-2015, 14:40

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

6 конференции представиха най-новите технологични разработки и най-ярките примери и европейски стратегии


Черноморски енергиен клъстер взе участие в ежегодната конференция „Световни дни на устойчивата енергия 2015”
В периода 25 – 26 февруари 2015 г. представители на Черноморски енергиен клъстер (ЧЕК) посетиха гр. Велс в Австрия, където се проведе ежегодното събитие WORLD SUSTAINABLE ENERGY DAYS 2015.

Вече повече от 20 години експерти и ключови фигури от цял свят се събират във Велс на международната конференция „Световни дни на устойчивата енергия” - една от най-мащабните годишни конференции в тази област в Европа, предлагаща уникална комбинация от прояви на тема устойчива енергетика. През 2015 г. събитието привлече над 750 участници от 64 страни. Най-новите технологични разработки, най-ярките примери и европейски стратегии бяха представени и дискутирани в 6 специализирани конференции:

- Пазар и развитие на био горива и по специално пелети;
- Сгради с енергийно потребление близо до нула
- Нови технологии в производството на прозорци;
- Енергийна ефективност в промишлени сгради;
- Представяне на добри практики в областта на устойчивото енергийно развитие;

Тази година важен момент в програмата бе така наречената „B2B борса за контакти” по темите биомаса и енергийно-ефективно строителство.
Представителите на Черноморски енергиен клъстер, посетили тазгодишното издание „Световни дни на устойчивата енергия” имаха възможността освен да участват в специализираните конференции, изложби и обучителни визити, да представят организацията и нейните клъстерни членове по време на индивидуалните срещи с други фирми в бранша и да осъществят ценни нови контакти и бизнес партньорства, да обменят идеи и информация.

Посещението на ежегодната енергийна конференция бе релизирано в рамките на проект “BANCAGE: България и Норвегия – клъстери в подкрепа на зеленото предприемачество”. Проект се изълнява от Черноморски Енергиен Клъстер в партньорство с NCE Smart Energy Markets и New Energy Performance AS (NEPAS). Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Иновации за зелена индустрия", финансирана по линия на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г.