Спортна зала готова за Деня на труда

Няма да има проблеми да приеме всички големи първенства, които са предвидени това лято

Ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна ще приключи по план до 30 април и залата няма да има проблеми да приеме всички големи първенства, които са предвидени това лято. В това увери пред "7 дни спорт" новият шеф на съоръжението Минко Христов. В последните седмици се заговори, че може да има забавяне заради разминаване между плановете на залата и реалния й профил, както и заради наводнение в основите.

Заради тези усложнения ще са нужни и още пари за ремонта извън предвидените 10 млн. лв., отпуснати от държавата. „В момента всичко върви по график и нямаме индикации от изпълнителите, че ще има някакво забавяне. Трябва да сме готови до 30 април и от началото на май залата да започне организацията на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Легендата в гимнастиката Йордан Йовчев пък беше на инспекция в залата. В края на май са и първите мачове от Световната лига по волейбол. Имаше различие в плановете на залата относно носещите колони и трябваше да се направи корекция, за да може новите трибуни да паснат.

Заради усложненията със сигурност ще се излезе от отпуснатия за ремонт бюджет от 10 млн. лв., но допълнителните средства ще дойдат от общината“ – заяви Христов. Той обясни, че част от довършителните работи ще продължат да се извършват в месеците след пускането на залата в експлоатация и това няма да попречи на провеждането на състезанията. Според него обаче трябва да се продължи с ремонтите в целия спортен комплекс, който е на площ 30 декара, и за пълното му обновяване ще са нужни 30-40 млн. лв.

В началото на юли в ДКС Варна трябва да се проведат финалите на втора група в Световната лига. През октомври залата ще приеме група C от европейското първенство по волейбол, където са отборите на Полша, Белгия, Беларус и победителя от квалификационния двубой Словения – Португалия.