Млади и стари обикалят Радио Варна в щафета

52-та Лекоатлетическа обиколка ще стартира от 12.30 ч. на входа на Морската градина

На Националния празник на България - 3 март, за 52-ри пореден път, ще се проведе традиционна лекоатлетическа обиколка, организирана на Радио Варна.
С това състезание, което е едно от най-старите у нас, се цели развитието на спорта лека атлетика сред младите хора във Варна и региона.

52-та Лекоатлетическа щафетна обиколка на Радио Варна ще стартира от 12.30 ч. на 3-ти март. Старт-финалът ще е на входа на Морската градина. Регламентът включва мъжки и женски отбори от 5 души в различни възрастови групи.

Припомням, че събитието е за лекоатлети-аматьори, всеки, който желае може да се включи - записването на отборите - всеки с по петима участници, става непосредствено преди старта. Право на участие имат всички желаещи, като първата възрастова група включва деца от 4-ти клас и нагоре.

Щафетата си остава вече половин век най-масовата спортна проява за непрофесионалисти във Варна и областта. На 3 март 2014 година на стартовата линия имаше около 300 състезатели от 60 отбора, в няколко групи - деца, младежи, служители в различни организации, ветерани на спорта.