Кулибали и Ернандес на линия за мача със Славия

В договора на колумбиеца няма записана клауза, която да забранява той да играе срещу тима за Лудогорец

Последните две попълнения в Черно море Мамуту Кулибали и Себастиан Ернандес ще бъдат картотекирани за предстоящия мач със Славия. Това казаха за varnautre.bg от "Тича". Срещата от 27-ия кръг на "А" група е в петък от 14,30 ч. във Варна.

Кулибали пропусна първия мач на "моряците" за 2015 г. с Локо (ГО) за Купата на България. Причината бе в това, че малиецът не разполага с френски паспорт, въпреки че повече от 10 години живее във Франция. Това наложи да му бъде извадена работна виза, което отне известно време. Сега обаче Кулибали ще бъде уреден в БФС и ще е на линия за първата среща от 27-ия гръг на първенството в "А" група за 2015 г.

Същото е положението със Себастиан Ернандес, който пристигна на Тича под наем от Лудогорец. Той също ще бъде картотекиран за петъчния мач на варненци. Атакуващия халф направи две тренировки с "моряците", в които показа, че се намира в добра форма и почти сигурно ще играе в двубоя със Славия. Дали ще започне сред 11-те или ще се появи в игра след почивката ще стане ясно непосредствено преди срещата. Единствените притеснения на специалиста са свързани с това, че на Ернандес му липсва игрова практика, тъй като не е играл отдавна в официални двубои.

Разбра се още, че в договора на колумбиеца няма записана клауза, която да забранява на полузащитника да играе срещу тима за Лудогорец, ако двата тима се срещнат в турнира за Купата на България или в "А" група, при класиране на Черно море в Топ 6.