Избухна пожар в джамия във Варна, имамът с опасност за живота (обновена)

Крими

20-02-2015, 07:39

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожар в джамията във Варна (фоторепортаж)

Пострадалият е имамът. Наложило се е пожарникарите да разбиват вратите, за да започнат гасенето

Човек е пострадал след пожар във варненската джамия. Тази сутрин, около 06:30 часа, на телефон 112, е получен сигнал за пожар в сградата на Джамията на ул. "Ангел Георгиев". На място са изпратени два противопожарни автомобила. Установено е, че е възникнал пожар в странични помещения на храма, основната част на сградата не е засегната, съобщиха от полицията. 

Наложило се е пожарникарите да разбиват вратите, за да започнат гасенето. След като са влезли в джамията, са намерили човек в безсъзнание и веднага е била извикана Бърза помощ. Пострадалият мъж е без изгаряния. Откаран в болнично заведение за установяване на травмите. Самоличността му тепърва ще се установява.

Горели две помещения по около 20 кв. метра, които относително бързо са били загасени.По фасадата на джамията няма щети. Към момента пожарът е локализиран и почти изгасен. Причината за огъня е в процес на изясняване.

ФОТОРЕПОРТАЖ

(+) Пострадалият при пожара е имамът. Той е с опасност за живота, предаде Фокус. От Бърза помощ, където е приет пациентът, посочиха, че пострадалият е в тежко състояние заради силното обгазяване. Той е в кома с белодробен оток. Извършват се всички манипулации за спасяване на живота му.