Кулибали зад граница за работна виза

Не успя да се прибере на време за спаринга с Динамо-Алто

Последното ново попълнение на Черно море Мамуту Кулибали е зад граница, където си урежда работна виза, научи varnautre.bg. Днес бранителят трябваше да вземе участие в мача на дублиращия отбор с Динамо-Ауто в Албена, но не успя да се прибере на време за спаринга.

Малиецът не разполага с френски паспорт, въпреки че повече от 10 години живее във Франция. Това наложи той да пътува в чужбина, където да уреди документите си, за да може да може бъде картотекиран в БФС.

Халфът ще получи права за Черно море за мача за купата с Локо (ГО) на "Тича" в събота или най-късно за домакинството със Славия от "А" група следващата седмица.

Очаква се малиецът да се прибере във Варна по-късно днес.

Треньорът на Черно море Никола Спасов вече сподели, че е доволен от функционалното състояние на Мамуту. "Добре е, че разполагаме с такъв универсален футболист, който ни дава още опции в защита и в средата на терена", каза Спасов.

Именно специалистът доведе Мамуту на "Тича" в началото на 2009-а. Играчът стана бронзов медалист с отбора, а след като напусна през 2011-а, заигра в Казахстан. Кулибали се присъедини към лагера на "моряците" в Турция преди седмица и записа участие в контролите с Пандури (2:2) и Домжале (3:3). На родна земя Кулибали игра и в двете проверки - Дунав Русе (0:2) и Добруджа (1:1).