Уволниха Маслара със SMS

Треньорът на Спартак Варна Иван Маринов получи съобщение от новия италиански бос, че е освободен

Днешният празник Трифон Зарезан се оказа съдбоносен за треньора на Спартак Варна Иван Маринов – Маслара. Вместо поздравления за днешния празник, специалистът получи sms, с който новоизбраният председател на УС на тима Пиетро Белардели го освобождава от заемания пост в клуба.

Въпреки че все още италианецът не е стъпил в длъжност, тъй като това изисква технологично време, „босът” си позволява да уволни треньора на „соколите”. Тук трябва да споменем, че преди няколко дни Маслара е пуснал заявление в БФС заради неизплатени заплати.

След като Маслара даде интервю пред нашата медия, в което твърди, че ако до понеделник италианците не платят задълженията към българските футболисти, служителите на стадион Спартак, както и ако румънците не подпишат договори, той ще даде брифинг, с който ще поясни на обществеността какво всъщност се случва в клуба след Нова година.

Малко по-късно специалисът получава култовия sms от Белардели на български език, в който пише, че е освободен от поста заради уронване на престижа на варненския клуб. В същото време Маслара е в болнични, след като от 4-5 дни е на хапчета заради вирус. Въпреки това той бе готов днес да изведе отбора срещу Динамо-Ауто на „Албена” в контрола от 14 часа.

Това обаче няма да се случи, като по всяка вероятност тимът ще бъде воден или от италианския треньор на вратарите Бруно Федеричи или от Румен Димов, който в момента изпълнява длъжността административен директор и многократно е бил треньор на Спартак. В проверката няма да вземе участие капитанът и най-опитен играч в тима Радо Тодоров, който е освободен за днес, тъй като изписват жена му и новородената му дъщеря – Дея, от болницата.