Асансьор с осем души пропадна в търговски център във Варна

Една жена е пострадала

Асансьор с осем души в него пропадна два етажа, преди да сработи спирачният механизъм. Инцидентът е станал в търговски център във Варна, съобщи БНТ. Кабината, в която е имало осем души, е започнала да пропада преди да достигне петия етаж и е спряла между втория и третия, когато се е задействал клиновият механизъм.

Екип на фирмата за поддръжка е повикан веднага, а хората са извадени с помощта на работещи в офисите в бизнес сградата на улица "Никола Вапцаров"."Много голям шум беше. И после дойдоха техниците от "Лифтком" и ги спасиха хората. Изкарахме ги. Донесох им столче. Една жена само пострада, много лошо си удари главата", разказа свидетел. Няма опасност за живота на жената, всички пътували в асансьора са се прибрали веднага по домовете си.

Асансьорът редовно минава технически прегледи и досега не е имало инциденти с него, съобщиха от фирмата, която го поддържа. Той е монтиран през 2007 година и оттогава го поддържа една и съща фирма. Управителят й Бисер Колев заяви, че най-вероятно инцидентът е причинен от повреда в честотния регулатор, а спирачките са сработили както трябва. Асансьорът ще бъде тестван с тежести от един тон и няма да бъде пуснат, преди да се изясни причината за инцидента.