Последният син кмет на Варна напусна СДС заради избора на Янко Станев

Изборът на Янко Станев още не е официално одобрен от националното ръководство, но избраният председател вече дава интервюта по медиите, коментира Христо Кирчев

Бившият председател на СДС Варна и кмет на морския град Христо Кирчев ще прекрати членството си в партията, след като за председател на местната структура беше избран Янко Станев. Ексградоначалникът не е присъствал на конференцията през уикенда, на който беше гласувано новото ръководство. Той не е бил уведомен за провеждането й, въпреки че редовно си плаща членския внос.

"Повече няма за какво да ходя там. Когато председател на СДС беше Надежда Михайлова, а главен секретар беше сегашният зам.-министър на здравеопазването Ваньо Шарков, Янко Станев беше изключен от партията заради финансови нарушения. Как е станал отново член, как е правил списъците за конференцията, мога само да гадая", заяви пред Дарик Христо Кирчев.

Бившият кмет на Варна се съмнява, че конференцията се е провела с одобрението на националното ръководство на СДС. "Не знаех, че ще има такава конференция. Тя не е разтръбена, а е селективно направена и това е стилът на Янко Станев. Уставът отдавна е забравен в СДС и всеки си действа по свое усмотрение, което довежда до сегашното положение. Изборът на Янко Станев още не е официално одобрен от националното ръководство, но избраният председател вече дава интервюта по медиите – т.е. той се е самоутвърдил, както и изборът му е бил със самоизбиране", смята бившият градски лидер на партията.