Никола Спасов: Мамуту Кулибали универсален футболист, който ни дава още опции в защита и в средата на терена

От 15 години бранителят живее във Франция и има френска резиденция, но няма френски паспорт, каза треньорът на Черно море

Треньорът на Черно море Никола Спасов се надява, че ще може да разполага с Мамуту Кулибали за първия официален мач на отбора с Локомотив (ГО) за купата на 21 февруари във Варна.

"Мамуту от 15 години живее във Франция и има френска резиденция, но няма френски паспорт. Това налага да му извадим виза, а процедурата отнема време и дано всичко се развие по най-добрия начин до мача с Локо", заяви Спасов пред 7 дни спорт.

Той изрази задоволство от моментното състояние на малиеца, който се присъедини към "моряците" преди 8 дни в Турция и се превърна в последното им зимно попълнение.

"Мамуту е тренирал с Оксер и друг френски тим и дойде подготвен при нас. Добре е, че разполагаме с такъв универсален футболист, който ни дава още опции в защита и в средата на терена", допълни Спасов.

Именно специалистът доведе Мамуту на "Тича" в началото на 2009-а. Играчът стана бронзов медалист с отбора, а след като напусна през 2011-а, заигра в Казахстан.