Футболист на Черно море влюбен в "чистокръвно казахско момиче"

"Много я обичам, дано Аллах свърже моето бъдеще само с нея", признава Мамуту Кулибали

Подписалият с Черно море бранител Мамуту Кулибали игра в Казахстан в периода 2011/2014 с екипа на два отбора. През първите два сезона носи екипа на един от грандовете – Иртиш (Павлодар), с който става вицешампион през първата си година, а после завършва на четвърто място. През 2013/2014 е основен титуляр в Кайсар, с който финишира на шесто място. През 2011 година заема челно място в класацията на най-скъпите футболисти в елитното първенство, като е оценен на 350 000 евро.

Мамуту обаче ще запомни престоя си при казехите с един повратен момент в своя живот. В тази страна той открива своята голяма любов.

"Две години се срещам с чистокръвно казахско момиче. Казва се Мадина и е от Павлодар. Работи в банка. Бяхме на почивка във Франция и я запознах с моето семейство и близки. Много я обичам, дано Аллах свърже моето бъдеще само с нея", признава Кулибали пред официалния сайт на Кайсар, цитиран от Vesti.kz.

Мамуту разкрива също, че през първата си година в Казахстан му било много трудно да се адаптира към местния манталитет.

"След първите 6 месеца дори обмислях да напусна хотела и да се прибера във Франция, но промених решението си. Впоследствие не съжалявам, че го направих, тъй като в Казахстан благодарение на Аллах се чувствах като у дома си", допълва Мамути.

Последният признава, че владее руски, френски и английски език, разбира малко и от турски, но най-трудно му било да научил езика на казахите.