Пожарникарите остават да протестират във Варна

Заради очакваната тежка метеорологична обстановка, огнеборците остават във Варна, за да помагат

Варненските пожарникари ще подкрепят колегите си в националния протест от морската столица. Причината да не пътуват до София е очакваната тежка метеорологична обстановка. От местното ръководство на синдиката "Огнеборец", смятат че заради лошото време, което е предпоставка за инциденти, не е уместно голяма част от пожарникарите да се отдалечават от работните си места. Местните огненборци ще останат да изразят недоволството си тук, за да могат при нужда да се отзоват веднага.

Съпричастността си към протеста в София, който е планиран за 7 февруари, варненските спасители ще изразят пред сградата на Пожарната на бул. "Сливница" в 14 часа утре.В протеста ще участват и огнеборци от Добрич.

С демонстрацията пожарникарите ще изразят несъгласие със заявеното намерение за съкращаване щата на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Протестиращите искат и обезпечаване на незаетите над 1000 щата за огнеборци, спасители и служители осъществяващи превенция в сферата на пожарната безопасност и защита на населението.
Пожарникарите настояват още за пълно оборудване на личният състав с лични предпазни средства, липсата на които е предпоставка за увеличаване на трудовия травматизъм. На протеста са поканени и всички граждани които са съпричастни с бъдещето на пожарната.