Варна 2017 влиза в университетите

С бюджет 2015 община Варна утвърждава позицията си като водеща в областта на младежките и образователни политики

Работата, свързана с приза на Варна - Европейска младежка столица през 2017-та, да обхване пълноценно варненските висши училища със занимания на място в университетите. Такова желание изразиха представители на студентските съвети по време на първата за тази година работна среща между местната администрация и висшите училища и колежи в морската столица. На нея бяха очертани приоритетите в съвместната работа през предстоящата година.

"С бюджет 2015 община Варна утвърждава позицията си като водеща общинска администрация в областта на младежките и образователни политики. Над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в програма "Спорт", 900 хил. лв. ще отидат в програма "Младежки дейности" и 270 хил. лв. за общински образователни програми", каза заместник-кметът на община Варна Пейчо Пейчев. Участниците в работната група получиха и детайлна информация относно предстоящите инвестиционни и инфраструктурни проекти, които общината смята да реализира през 2015 г.

"Планираните средства за предложени от висшите училища инициативи са над 60 000 лв., като в тях не са включени средствата по общински програми, които дават възможност на младежки НПО да кандидатстват с проекти", уточни шефката на дирекция "Образование" в общината Лилия Христова.