Черно море е на път да си върне бившия футболист Мамуту Кулибали

ВИДЕО: Малиецът ще носи екипа на "моряците" през новия сезон

Черно море е на път да си върне бившия футболист Мамуту Кулибали. Малиецът ще носи екипа на моряците през новия сезон. Почти всичко е договорено между клуба и централния бранител и след като бъдат решени някои формалности, той ще се присъедини към лагера на моряците в Турция, пише Гонг.

Кулибали е достатъчно известен на "Тича". Той носи екипа на Черно море точно в периода при Никола Спасов. През лятото на 2009-а той направи феноменални мачове срещу ПСВ Айндховен в Бургас и Холандия, в които беше основна преграда пред Ола Тойвонен, Балаш Джуджак и компания. За съжаление обаче Мамуту си вкара нелеп автогол при загубата с 0:1 в България. Със същия резултат варненци паднаха и в реванша.

Малиецът има 35 мача за варненци в А група, а след назначаването на Велизар Попов за треньор пое в посока Казахстан, за да облече екипа на Иртиш и няколко години по-късно дори се изправи срещу Левски в квалификациите за Лига Европа. В Иртиш той остана 3 сезона и записа 64 мача с 4 гола.

Последният тим, за който игра Кулибали е казахстанския Кайсар, където записа 30 мача и 1 гол. Бранителят е на 30 години. Малиецът играе като централен бранител, но може да се подвизава и като десен бек.