Общината помага с 30 000 лева на шефката на здравната комисия

Мисия Варна

28-01-2015, 15:32

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

15,7 милиона лева за здраве в бюджета на Варна

6,5-сантиметров тумор в мозъка са открили на доц. Лидия Петкова

30 000 лева финансова помощ отпуска Община Варна на председателя на здравната комисия към местния парламент доц. Лидия Петкова. Причината е открит наскоро 6,5-сантиметров тумор в мозъка, а операцията е в клиника в Турция. Колегите й от комисията бяха единодушни, че финансовата помощ трябва да бъде отпусната, а 30 000 лева ще послужат за постоператвното лечение.

Съставът на комисията не беше запознат в детайли със състоянието на доц. Петкова в момента. Буквално преди 2 седмици тя внезапно е загубила способността си да говори, след което е била изпратена на изследвания, които са показали наличието на огромния тумор. След консулт със специалисти от варненските болници, тя е била насочена към клиниката в Истанбул, където извършват операции с кибернож. С такъв варненските лечебни заведения не разполагат.

Отпуснатата сума за лечението на доц. Петкова бяха заложени в бюджета на Варна за 2015-а.

Доц. Лидия Петков е известен във Варна лекар. Дълго време углавяваше отделението по урология в МБАЛ "Св. Анна", а доскоро беше и председател на градската организация на БСП в морската столица.