Учениците във ваканция до следващия вторник

Животът

26-01-2015, 14:37

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грипна ваканция във Варна! Официално - до час

Рязък скок в броя на заразените доведе до затваряне на училищата

Грипната  ваканция за всички училища на територията на община Варна вече е факт! В града е обявена епидемия, стана ясно от заседанието на Областната оперативна комисия за ръковоство, координация и контрол в борбата с грип и ОРЗ, което приключи преди минути.

Учениците ще са във ваканция до следващия вторник - 3 февруари, включително. Тогава комисията ще се събере отново, за да реши дали на 4-ти февруари ще се учи.  Ваканцията е само за училищата на територията на общината, не и за тези в областта.

До петък все още имаше надежда, че епидемията ще подмине Варна след като след 19 януари броят на заразените беше започнал да намалява. През уикенда обаче случаите на вирусна зараза са се увеличили рязко и това наложи въвеждането на днешната мярка. 

Детските ясли и градини ще продължат да работят, но при строг филтър за заболели деца. Заради епидемията обаче спират плановите операции, прекратяват се свижданията, няма да работят детските и женски консултации. Всякакви масови прояви ще бъдат ограничени.