Варненските таксиджии поставиха ултиматум на министъра

Мисия Варна

24-01-2015, 17:43

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще тръгнем за София, защото хората вече изнемогват

Даваме един месец на министъра на транспорта да се заеме с незаконните превозвачи, заяви председателят на варненския таксиметров синдикат "Авто – 94" Димчо Иванов пред Радио "Фокус". "След като инспекторите от ДАИ нямат право да спират частни коли, с КАТ, със съвместни проверки трябва да се спрe беззаконието", категоричен е синдикалистът.

"Нас ни беше страх да качим турист до Златни пясъци, защото по пътя ни проверяваха по три пъти. Значи ние можем да бъдем стриктни, а частни автомобили, които в момента извършват таксиметров превоз, необезпокоявани работят в София и апетитите са вече в Пловдив и Варна - при това положение за таксиметровия превоз филмът свърши", обобщава Димчо Иванов и допълва, че трябва да се обединят всички фирми от таксиметровия бранш – малки и големи и да излязат на протести ако Министерство на транспорта не си свърши работата.

"Ние следим обстановката, но писмен отговор няма да ни изпратят. Откакто ГЕРБ дойдоха отново на власт, те не контактуват с браншовите организации. Докато предната власт за една година направи поне едно 50 срещи с браншови организации и имахме такива добри резултати. Ние сме дали проекти за наредби отпреди няколко месеца. Аз искам да спомена, че имам вече около 500 члена в София. Единствено там минималната тарифа за таксиметров превоз не е гласувана в Общинския съвет. Много са нещата, които куцат в нашия бранш и ще продължават да куцат и ще станат още по-жестоки, ще изтървем духа от бутилката и ще стане голямата беля, ще тръгнем за София, защото хората вече изнемогват. Ние по 10-12 лв. не можем да изкараме в този студ. Издържаме по 3-4 часа и се прибираме защото клиентите не идват. Ни е не можем да работим нормално, за да си внасяме осигуровките и да си плащаме данъците, просто е немислимо този бранш да продължи да съществува", каза още Иванов.