Маслара решава за новите до края на седмицата

Двустранната игра днес завърши 1:1

Отборът на Спартак 1918 започна зимна подготовка с 13 нови футболисти - седем молдовци и шест италианци. Първото занимание за 2015 г. се проведе на стадион Локомотив. След встъпителната част "соколите" проведоха двустранна игра в две полувремена по 30 минути. Срещата между "бели" и "сини" завърши 1:1.

Освен чужденците, които треньорът Иван Маринов - Маслара искаше да види в какво функционално състояние са, в игричката се включиха Роналд Донев, Радомир Тодоров, Красимир Илиев, Никола Яначков, Никола Радулович, Пламен Иванов, Тодор Маринчев, Кристиян Калудов и Ивайло Русев. Пламен Иванов откри за "белите" с мощен удар с десния крак, след който топката се заби под напречната греда, а в края Никола Яначков изравни за "сините".

"Няма как да вземем решение за който и да е футболист след една тренировка. Нужно ни е повече време. Смятам, че до края на седмицата ще сме преценили кои от новите футболисти ще ни свършат работа. Всеки футболист има някакви качества, но ние търси играчи, които да засилят отбора, а не просто да ги внедрим. Нормално е първия ден и новата среда да влияят на играчите. Затова няма да избързваме", каза пред varnautre.bg Маслара.

Утре Спартак тренират от 14, 30 ч. отново на стадион Локомотив.