Наркоман краде цигари и алкохол, ще лежи в затвора шест месеца

Крими

19-01-2015, 16:07

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Задигнал стоки за над 1000 лева

Районният съд осъди 25-годишeн младеж за поредица кражби на алкохол и цигари от различни магазини. Н. Колев ще лежи 6 месеца в затвора, при първоначален строг режим. Шестте кражби са извършени в периода от 2 април до 22 юли 2013 г. Част от посегателствата Колев е извършил сам, а други в съучастие с пълнолетна девойка. Взетото е на обща стойност 1028 лева.

В случаите, когато действал сам, младежът обикновено влизал в големи търговски обекти, изваждал бутилки с марков алкохол от кутиите им, поставял бутилките в раницата или под дрехите си, а празните опаковки връщал на рафтовете.

При случаите с кражба на цигари Колев действал в съучастие с пълнолетно момиче. Двойката пристигала на касите с пълна количка разнообразни стоки, в хода на маркирането им заявявали допълнително кутии с цигари, а докато се таксували и сортирали в пазарски торби всички продукти, те междувременно успявали да скрият цигарите. Накрая се оказвало, че двойката е забравила портфейла си в къщи или в колата. Оставяли на касата чантите с маркираните покупки и напускали магазините със скритите цигари.25-годишният Н. Колев страда от синдром на зависимост към хероин и има предходна съдимост, също за кражба. Към момента на сключване на споразумението имуществените щети от деяниета са възстановени, информират от съда.