Федерацията по киокушин сбъдна мечтите на поколения бойци

Спорт

17-01-2015, 17:59

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Бяха раздадени награди и почетни звания в най-твърдия стил

Българската карате киокушин федерация (БККФ) награди с почетни звания най-успешните представители на спорта, постигнали забележителни резултати в своята кариера. Спортните звания са под формата на сертификат и ги получиха поименно състезателите и треньорите на БККФ, прославили най-твърдия стил карате и името на България на национални и международни турнири.

Имената на отличените – общо 27 на брой, попаднаха в четири категории, като водещо условие при определянето им са персоналните участия в състезания, както и извоюваните медали и титли до момента.


Състезателите бяха удостоени със следните сертификати:

"Заслужил майстор на спорта” – за Стилиян Петров – първенец на планетата на кумите (кат. до 80 кг) от София 2013 и в шинкен-шобу (кат. до 72 кг) от Токио 2013; Александра Маринова – първа в света на кумите в кат. над 65 кг от София 2013, двукратна шампионка от европейските първенства по кумите във Варна 2010 (в кат. над 65 кг и абсолютна категория); Александър Команов – №1 в света на кумите (кат. до 90 кг) от Токио 2014 и на шинкен-шобу в кат. над 80 кг от Токио 2012, европейски първенец в кат. до 90 кг на кумите от Легница 2013, сребърен медалист от мондиала София 2013 в кат. до 90 кг; Петър Мартинов – световен шампион в кат. над 90 кг на кумите от Токио 2014 и европейски №1 в кат. над 90 кг в кумите от Барселона 2006.

„Майстор на спорта” – за Станислава Бойчева, Христо Георгиев, за варненеца Йордан Янев, Милуш Драганов, Николай Йоргов, Иван Команов, Анелия Асенова, Даниела Динева, Емил Сталев, Габриела Мирчева.

„Кандидат-майстор на спорта” – за Дилян Николов, Беркджан Шен, Андрей Андреев, Кристиян Станков, Айшегюл Шен, Валерия Лозанова, Моника Димитрова, Георги Дойчев, Деян Братков и Михаела Иванова.

БККФ награди със специална грамота и трима треньори, под чието ръководство са излъчени най-много шампиони – Асен Асенов, Николай Рачев и Евгении Команов.

Тържественото събитие за връчване на почетните звания се проведе в петък в хотел „Азалия”, намиращ се в к.к. Св. св. Константин и Елена.

След церемонията сенсей Николай Рачев, който е бранч-шеф на БККФ не скри задоволството си от факта, че бойците са получили и национално признание освен дановете, които се полагат по международен стандарт за техните успехи.

Голямото зачитане на постигнатото на татамито беше изтъкнато и от сенсей Асен Асенов, който синтезира настроенията на състезателите, че това са най-сериозните отличия, които получават за вложения труд.

В интервютата след церемонията четиримата заслужили майстори на спорта също бяха щастливи от получените звания. Трима от тях – Петър Мартинов, Александа Маринова и Сашо Команов обещаха още титли тази година. Стилиян Петров слиза от татамито, но по каноните на киокушин ще предава знанията си на малките, като техен учител.

Пак сенсей Асенов припомни, че преди 10 г. Българската карате киокушин федерация е започнала с 3 клуба, а сега вече наброява над 30 в цялата страна.

Има и международен юбилей на най-твърдия стил – 50-годишнина, която може да се окаже знакова за България, защото вече посягаме към първото място както в Европа, така и в света!

Календарът и за 2015-а е достатъчно наситен, още през пролетта има европейско първенство, а до тогава в центровете ще се проведат семинари и изпити, които да подготвят бойците за изпитанията.