Момчил Неков ще се запознае с героите-спасители от Варна

По предложение на евродепутата доброволците от СУПЦ станаха "Европейски граждани на годината"

Евродепутатът от БСП Момчил Неков ще посети утре Социалния учебен професионален център „Анастасия д-р Железкова” във Варна.

Той ще се запознае лично с младите доброволци, които бяха отличени с наградата на Европейския парламент "Европейски гражданин на годината" по негова инициатива. Неков ги номинира през септември, а международно жури ги отличи в края на 2014 г.

Възпитаниците на центъра бяха сред най-младите доброволци, притекли се на помощ на пострадалите от наводнението на 19 юни 2014 г. варненци. Те се включиха в разчистването на града и гражданската им позиция беше оценена по достойнство от Европейския парламент.

"Много се радвам, че най-после ще се видя очи в очи с тези млади хора, чието поведение ме възхити. Ангажиран съм отблизо с компенсирането на пострадалите общини чрез европейските фондове и смятам, че поведението на хилядите доброволци само прави европейската солидарност към България още по-заслужена", коментира евродепутатът-социалист.

Младите доброволци ще получат наградата си - медал на Европейския парламент, на 23 януари в Народното събрание в София, а в края на февруари ще участват и в тържествената церемония за лауреатите в Европейския парламент в Брюксел.

Момчил Неков ще бъде в социалния-учебен център (гр. Варна, ул. “Петко Стайнов” №7), около 13 часа утре.