Починала в САЩ българка остави над $1 милион, търсят наследниците й

Животът

16-01-2015, 08:03

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Досега 43 души са подали документи за наследници в съда

Българка без наследници и завещание оставя след смъртта си повече от 1 милион долара в Америка. Покойната Мери Петров е живяла в градчето Гранит сити на границата между щатите Илинойс и Мисури, съобщи Нова ТВ.

Мери Петров умира в старчески дом през 2011-та на 97 години. Оттогава властите търсят кой е законния наследник на нейното богатство, което възлиза на над един милион и триста хиляди долара. Три години по-късно милионът е още там. Общинският ковчежник Кърт Прензлър обяснява, че законът дава 10 години на потенциалните наследници да докажат роднинската си връзка. Остават още 7 години.

Досега 43 души са подали документи за наследници в съда. Голяма част от парите Мери наследява от сестра си - Анн Петров, която почива през 2009-та, също без завещание. Сестрите Петров са дъщери на българските имигранти, дошли в САЩ през 1912-та. Никога не са се омъжвали и нямат деца.

Техни познати разказват, че дори не са подозирали за състоянието, което Ан и Мери са натрупали, тъй като са живели скромен живот и са работели като секретарки в местната община.

Сестрите са имали акции във фармацевтични и автомобилни компании. По времето, когато навършват 90 години Ан и Мери страдат от деменция и са неспособни да планират парите и имотите си.

След смъртта на по-малката сестра Ан, богатството се предава на Мери, която почива 2 години по-късно. Оттогава насам 34 българи са подали иск до съда, опитвайки се да докажат със стари документи и записки роднинската си връзка със сестрите.