Екстрасенс Дона влиза в затвора, "развалила" магия за 15 000 лева

Крими

15-01-2015, 13:38

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Измамила двойка в Белгия

34-годишна жена, популярна като екстрасенс под името "Дона", ще лежи 14 месеца в затвора. Д. Тодорова бе призната за виновна по обвинение в измама, чрез която е получила над 15 000 лева. 

Пострадалите работели и живеели на семейни начала в Белгия. Те решили да потърсят контакт с Тодорова, след като по българска телевизия гледали реклама на екстрасенс "Дона", която предлагала разрешаване на проблеми от черни магии и дистанционно лечение. При последвалите телефонни разговори подсъдимата убеждавала поотделно всеки от двамата пострадали, че имат направени магии и трябва да бъдат лекувани дистанционно, за което поискала незабавно да й бъде преведена сумата от 9000 евро. Така от 7 юли 2007 г. до 2 август 2008 г. чрез бюрата на "Уестърн юниън" пострадалите направили серия парични преводи в евро, които подсъдимата получила във Варна. Левовата равностойност на получените по този начин суми е в общ размер на 15 321 лв.

В течение на времето пострадалата двойка се усъмнила в действията на екстрасенс "Дона", изпращането на преводи било преустановено и била подадена жалба в полицията.
Районният съд осъди "Дона" да заплати и уважения граждански иск за причинените в резултат на измамата имуществени щети.